Anis de Flavigny

2,95

Beschrijving

We gaan even terug in de tijd, ver terug. Het jaar 52 voor Christus om precies te zijn. Na de overwinning van Julius Caesar op Vercingétoris kreeg Flavien, veteraan uit het leger van de keizer, als gift een heuvel waarop later het dorp Flavigny sur Ozerain zou ontstaan, in de buurt van de Slag van Alesia. Waarschijnlijk werd hierdoor het anijszaad geplant om de gewonde soldaten te verzorgen.

In de middeleeuwen zien we anijs al op een klein snoepje en inderdaad, aan het hof is het snoepje erg in trek onder de dames die gek zijn op deze zoetigheid gemaakt in de abdij van Flavigny. Vandaag de dag wordt het anijs van Flavigny nog altijd in de abdij en haar crypte gemaakt door de familie Troubat. Het recept is nog altijd hetzelfde, 100% ambacht, zonder kleurstoffen en zonder conserveringsmiddelen. Met veel commercieel inzicht en een beetje geluk, verschijnt het kleine retro-look doosje overal in de jaren ’50: automaten op tankstations, treinstations, metro of luchthavens, in de warenhuizen en in de bioscopen.

Deze anijssnoepjes zijn naast ontzettend lekker ook verpakt in prachtige doosjes. We verkopen een tiental verschillende smaken. Kies uw smaak bij het ophalen.

Schuiven naar boven